2013. március 28., csütörtök

Aranykönyv 2012

Ezt a versenyt 2009-től rendezi meg a Libri , a legsikeresebb könyvei között. Mindenki szavazhat a neten, ingyen, 6 kategóriában:
  • Gasztronómiai könyvek
  • Gyermek- és ifjúsági könyvek
  • Ismeretterjesztő könyvek
  • Szépirodalmi könyvek
  • Szórakoztató irodalom
  • Klasszikusok
  • Ebbe a kategóriába kerültek azok a könyvek, amelyek nem 2012-ben kerültek először kiadásra, viszont 2012-ben újra megjelentek.
Én is szavaztam, természetesen nem mindegyik kategóriában, azért nem olvasok ennyit. De azt ti kitalálhatjátok, hogy a Gyermek-és ifjúsági könyvek közöl a Szent Johanna Gimi 6-ra és a 7-re voksoltam, meg a Hűvösvölgyi sulira is mert az is jó! :)
Nagyon drukkolok az Szjg-nek, hiszen remek könyv, bár eddig még nem nyert egyszer sem. Talán majd most :)
Egyébként 3 kör van és az elsőnek már vége lett, de jön a második ami a Top 50 kör elnevezést kapta. Egészen április 11-ig tart ez a kör aztán jön az utolsó, végül pedig május 9-én a díjkiosztó.

Az előző évek nyertesei közül pár darab:

2009-ben díjat nyert külföldi szerzőtől többek között a Gyűrűk ura, Büszkeség és Balítélet,Harry Potter és a Bölcsek Köve és a 101 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz. Magyar szerzőtől a Vuk, Abigél és az Állítsátok meg Terézanyut! könyvek nyertek  

2010-ben díjat nyert külföldi szerzőtől a Titánok bukása és az Üvöltő szelek. Magyar szerzőtől nyert A Megmentő, a Vuk és a Drága Kumacs

2011-ben díjat nyert külföldi szerzőtől A Kiválasztott, A Király beszéde és a Kis Herceg. Magyar szerzőtől díjazták A Bankárt, a Liber Mortist, és A Pál utcai fiúkat.


ITT tudsz szavazni. Meg kell adnod az e-mail címedet és a nevedet, de lehet egy betűt is oda írni, nem az a lényeg. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése